Μπακογιάννη παιδί μου, τι είναι πάλι αυτό το "We Apologize του Adrian Paci" με τις κακόγουστες σκαλωσιές στην Πλατεία Βικτωρίας; - ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Μπακογιάννη παιδί μου, τι είναι πάλι αυτό το "We Apologize του Adrian Paci" με τις κακόγουστες σκαλωσιές στην Πλατεία Βικτωρίας;

Share This

  

Από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου 2021 η πλατεία Βικτωρίας φιλοξενεί τη νέα in-situ εικαστική εγκατάσταση του εικαστικού Αντριάν Πάτσι, «We Apologize». 

Το έργο είναι το αποτέλεσμα μιας πολύμηνης έρευνας και συνεργασίας με παλιούς και νέους κατοίκους σχετικά με τη γειτονιά της Βικτώριας μετά από πρόσκληση των οργανισμών Counterpoints Arts και Victoria Square Project, με την επιμέλεια του Almir Koldzic, διευθυντή του Counterpoints Arts, και της Νιόβης Ζαραμπούκα-Χατζημάνου, διευθύντρια του Victoria Square Project.

Τα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης θα πραγματοποιηθούν στις 20 Οκτωβρίου 2021 στην πλατεία Βικτωρίας από τις 20:00.

Ποιος είναι όμως ο σύγχρονος Αθηναίος; Εδώ έχουμε την απάντηση από τον Αλβανό καλλιτέχνη Άντριου Πάτσι, ο οποίος έφτιαξε μία εικαστική σκαλωσιά πάνω στην πλατεία Βικτωρίας με την άδεια του Δήμου που φημίζεται για το γούστο του, καλεσμένος από το Victoria Project και χρηματοδοτούμενος από το ίδρυμα Νιάρχος. Με την στήριξη του Γκαίτε (Γερμανική Πρεσβεία δηλαδή). Βάλθηκαν όλοι να μας ξεκάνουν.
Το έργο αυτό δεν είναι κάτι στο πόδι όπως νομίζετε, αλλά είναι "αποτέλεσμα μιας πολύμηνης έρευνας και συνεργασίας με παλιούς και νέους κατοίκους σχετικά με τη γειτονιά της Βικτώριας μετά από πρόσκληση των οργανισμών Counterpoints Arts και Victoria Square Project, με την επιμέλεια του Almir Koldzic, διευθυντή του Counterpoints Arts, και της Νιόβης Ζαραμπούκα-Χατζημάνου, διευθύντρια του Victoria Square Project."
Δεν γνωρίζω τον Koldzic και την Χατζημάνου και αγνοώ με ποιους συνομίλησαν. Ξέρω με ποιους συνομίλησα εγώ και αυτοί που συνομίλησα, που είναι άνθρωποι που μένουν και εργάζονται δεκαετίες στην περιοχή και όχι οι νομαδικοί πληθυσμοί και οι παρίες με τους οποίους ασχολείται το κάθε πρότζεκτ, είναι έξαλλοι.
Ο Δήμος έδωσε άδεια, πολύ κακώς.
Η περιοχή είναι έξαλλη. Να ξηλώσουν την σκαλωσιά και να την πάρει ο εικαστικός στο σπίτι του. Μπορεί να την χρειαστεί για εργασίες.
Ο βιασμός του δημόσιου χώρου από κάθε είδους "καλλιτέχνες" πρέπει να τελειώσει.
Να μαζέψουν το χάλι ΤΩΡΑ.
Η πλατεία Βικτωρίας δεν είναι η αλάνα κανενός μυστήριου πρότζεκτ και κανενός ιδρύματος.
Χωρίς τις άδειες της δημαρχίας αυτά τα αίσχη δεν θα βιάζανε την καθημερινότητα μας.

Παίζονται πολλά πάνω στην πλατεία. Γι'αυτο έχουν ανεβάσει πάνω στον στρατό τους των αντίφα και των συριζαίων για να τραμπουκίζει την όποια αντίδραση.

Εξάλλου το λένε πεντακάθαρα και στην ανακοίνωση τους.

"Η πλατεία Βικτωρίας είναι μία από τις πιο πολυσυζητημένες και πολιτικά φορτισμένες πλατείες της Ελλάδας, αντιπροσωπεύοντας συχνά το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα, καθώς αποτελεί σημείο συνάντησης όλων των διαφορετικών κοινοτήτων που συγκροτούν την ευρύτερη γειτονιά της Βικτώριας. Το έργο «We Apologize» δεν επιθυμεί να πάρει μία συγκεκριμένη θέση, όπως θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, αλλά μας προκαλεί να ξανασκεφτούμε, να κοιταχτούμε, και να βρούμε τους τρόπους να ζήσουμε μαζί, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του καθένα και της καθεμίας που ζει εκεί. Απευθύνεται σε όλους και όλες μας, ανεξάρτητα από τη θέση και την τοποθέτησή μας, χωρίς να διατυπώνει το ίδιο ένα συμπέρασμα μέσα στον δημόσιο χώρο αλλά αποτελώντας έναυσμα για σκέψη, όπως συνήθως συμβαίνει στο έργα του Αντριάν Πάτσι."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία σας και το ευδόκιμο σχόλιο σας. Σύντομα θα σας απαντήσουμε...

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages